Stilteruimte Valuascollege

Het Valuascollege wil zich profileren als een persoonlijke school, waar aandacht is voor het individu. Een plaats waar je er toe doet, een plaats van ontmoeten en waar ruimte is voor passie.
Op behoefte van leerlingen zijn docenten, leerlingen, en directieleden van het Valuascollege onder begeleiding van kunstenares Ellen Brouwer, aan de slag gegaan met het uitwerken van een plan hoe we een ‘stille’ ruimte, of ruimtes in de school kunnen creëren.

 

VERTROUWESRUIMTE
Een ruimte waar plaats is voor emotie, verdriet, dankbaarheid, (zelf)-beschouwing en reflectie. Een moment voor de kern van het bestaan, het diepste in jezelf, alleen of met elkaar luisteren, mediteren, bidden, concentreren, rust en stilte vinden, praten. Ruimte om je hart te luchten. Je voelt je hier veilig. Er komt een gedenkwand ter nagedachtenis aan overleden leerlingen en medewerkers.

 

BEZINNINGSRUIMTE
Een fysieke plek op school waar mensen bijeenkomen om te onthaasten. Voor je deze zone betreed ontdoe je jezelf van alledaagse gewoontes (denk aan mobiel, laptop, etc). Je betreed deze zone zoveel mogelijk ‘stil’. Deze ruimte voelt als een ‘stil-zijn’ huiskamer en dient als leslokaal voor onder andere levensbeschouwing, levenslessen, schrijven (poëzie en dichten), huiskamerconcertje en lezen. De school bied hier ruimte voor opvang bij calamiteiten, om samen te komen bij groot verdriet.

 

ONTMOETINGSRUIMTE
Een gastvrije zichtbare representatieve ruimte waar zowel leerlingen en medewerkers als bezoekers van buitenaf kennis- en gebruik kunnen maken van de horeca opleiding. Het is een leerwerkplek en bistro. Om het verleden met het heden te verbinden komt er een ‘Wall of Fame’ waar we overwinningen en historisch materiaal kunnen tonen.

 

Willen jullie dit met ons mogelijk maken?