Valuasmusical Cats groot succes!!!

©Henk van Gestel

De nieuwe Valuasmusical Cats is in februari 2017 maar liefst 7 keer te zien geweest in Theater de Maaspoort in Venlo. De repetities waren ruim een jaar aan de gang en naderden het einde. De musical Cats werd gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum’s Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om zes voorstellingen te geven. Twee daarvan, op donderdagmiddag en dinsdagmiddag, zijn basisschoolvoorstellingen. Leerlingen van groep 8 worden hiervoor uitgenodigd. Dat zijn immers de leerlingen die aan het einde van groep 8 hun eindmusical opvoeren. Zo kunnen ze alvast zien hoe leuk het is om in een musical te spelen. Binnen een week meldden zich 35 basisscholen uit de regio aan en waren deze middagvoorstellingen uitverkocht.

Ook de kaartverkoop voor de reguliere voorstellingen liep zo hard, dat besloten werd een extra voorstelling in te plannen op de zondagavond. Zo werd Cats maar liefst zeven keer op de planken gebracht en hebben ongeveer 5000 mensen de musical gezien.